element top
Over ons

"To plant a garden is to believe in tomorrow"

Wat begon op 5-jarige leeftijd met 5 tomatenplanten die ik van mijn grootvader kreeg, resulteerde jaren later in een heuse groententuin. Hoewel ik op school een wetenschappelijke richting volgde, kwam ik op 17-jarige leeftijd als jobstudent terecht bij een tuinaannemer. Toen wist ik het zeker, ik had mijn roeping gevonden. Ik wilde iets met planten gaan doen. 

Na mijn bacheloropleiding Biotechnologie te Roeselare in 2002 startte ik onmiddellijk in de tuinaanleg. Eerst in loondienst, een jaar later op zelfstandige basis.

Vele jaren, bijscholingen, successen (en ook soms mislukkingen) later is mijn éénmanszaak uitgegroeid tot een heuse vennootschap. Stilstaan is achteruitgaan heb ik altijd geleerd. “To plant a garden is to believe in tomorrow” zei de actrice Audrey Hepburn ooit.  En dit is wat we doen: geloven in morgen en de toekomst.  Een tuin aanleggen, zien groeien, onderhouden en beseffen dat die ons zal overleven. The circle of life.

Waarom kiezen voor Linnaeus?

Omwille van vele kleine details die op het einde van de rit een groot verschil maken.

  • Omwille van de vele jaren ervaring op het vlak van aanleggen van diverse tuinstijlen die volledig aan de vraag en noden van onze klanten beantwoorden. De combinatie van mooi en praktisch vinden wij bij Linnaeus van extreem belang.
  • Omwille van de transparante offertes, goede afspraken omtrent planning en de opvolging bij elke fase van jouw project
  • Omwille van ons team van vakmannen dat met een gemiddelde leeftijd van 39 jaar de perfecte mix van vitaliteit en ervaring bevat
  • Omwille van het feit dat elk van diezelfde vakmannen hun eigen expertise hebben. Of het nu gaat om boomverzorging, aanleg van terrassen of opritten, plantenkennis, onderhoud, plaatsen van afsluitingen of grondwerken en rioleringen gaat, iedere ploeg heeft zijn specialisatie.
  • Omwille van het gebruik van hoogwaardige materialen en het streven naar een dito afwerking. 
  • Omwille van het uitgebreide en moderne machinepark.
  • Omwille van het zeer uitgebreide netwerk van vaste partners wat een vlotte afhandeling van jouw project garandeert en het aanspreken van meerdere aannemers overbodig maakt.
  • Omwille van de lach op het gezicht van ons personeel.
  • ...

Gewoon omwille van het feit dat het Linnaeus is!

element top
element top

Carolus Linnaeus (1707-1778)

Carl von Linné werd op 23 mei 1707 geboren in Råshult, een plaats in het zuiden van Zweden. Toen hij geneeskunde ging studeren, veranderde hij zijn naam in ‘Carolus Linnaeus’.

Als kind was Linnaeus al zeer geïnteresseerd in de natuur, onder meer door de vele bloemen en planten die rond zijn ouderlijk huis groeiden. Hij verzamelde ook veel planten uit de omgeving en probeerde die in zijn tuin te poten.

In 1735 publiceerde Linnaeus ‘Systema Naturae’.  Hierin verdeelde hij de natuur in zijn in het mineralenrijk, het plantenrijk en het dierenrijk.  Hij baseerde zich hier vooral op de geslachtskenmerken van de planten en de dieren, wat voor nogal wat ophef zorgde.  Hij gebruikte hierbij expliciete seksuele termen in een tijd waar spreken over seksualiteit een groot taboe was.

In 1753 werd Linnaeus’ werk, ‘Species Plantarum’, uitgebracht. Hierin ordende de Zweed de plantenwereld in verschillende klassen, ordes, geslachten en soorten. Linnaeus benoemde zelf zo’n 9000 soorten planten.  Maar als je weet dat er meer dan 300.000 planten bestaan wereldwijd, dan weet je dat dit pas het topje van de ijsberg was.

Na zijn dood (1778) werd Linnaeus begraven in de kathedraal van Uppsala (Zweden).

Carolus Linnaeus kan dus aanzien worden als de grondlegger van de moderne plantenkunde en is een grote inspiratie voor veel tuinarchitecten en tuinaannemers.

Werken bij Linnaeus

Eigenlijk zijn we altijd op zoek naar gemotiveerde collega's.  Heb je een opleiding achter de rug in de bouw of de tuinbouw?  Of heb je enkele jaren ervaring in die sectoren?  Dan kom je zeker in aanmerking om lid te worden van het Linnaeus-team.  Stuur je c.v. door naar info@groenvoorziener.be en motiveer waarom je bij ons wil werken.  Er staat je hier ongetwijfeld een mooie toekomst te wachten.

Bekijk hieronder onze sfeerfoto's van tijdens en na de werkuren.

Ook voor jou hebben we een droomtuin!

Benieuwd wat wij voor jouw project kunnen betekenen. Aarzel dan niet langer om ons te contacteren, wij komen met veel plezier en vrijblijvend bij je langs

Contacteer Linnaeus

Of bel Jimmy: +32 495 28 64 76

Jimmy Lannoo

Zaakvoerder Linnaeus