"The pencil is mightier than the sword"

Een boom, struik of bloem planten en daar ten volle van genieten kan iedereen. Maar wat als het om meerdere bomen of struiken gaat? Je loopt dan gauw het risico dat elke harmonie met jouw terras, oprit of tuinhuis verloren gaat en het eindresultaat een slordige, onsamenhangende aanblik biedt. Een goed uitgedacht tuinontwerp kan dit voorkomen!

Al meer dan 25 jaar werken we met alle soorten planten, tegels, houtsoorten,… We hebben veel trends zien komen, gaan en blijven.  Dankzij deze jarenlange ervaring, kunnen wij  jou een tuinontwerp op maat voorstellen waarbij het plaatje zowel esthetisch als functioneel klopt.   

Een tuinontwerp hoeft overigens niet onmiddellijk helemaal uitgevoerd te worden. Dit kan in verschillende fases gebeuren maar verzekert je wel dat het eindresultaat gegarandeerd blijft zoals je het voor ogen had.  

element top
element top

Een tuinplan hoeft niet altijd duur te zijn.  Elk tuinontwerp is op maat van het project en de klant.  Soms is het al voldoende om een schets op papier te zetten en dit is sowieso kosteloos.  Wanneer het om een uitgebreider project gaat, gaan we eerst van start met de opmaak van een tuinontwerp.  Hieronder vind je de verschillende stappen die we doorlopen om tot dit tuinontwerp te komen.

element top
element top

Stap 1: Kennismakingsgesprek

In een eerste kennismakingsgesprek wordt er geluisterd naar de klant wat de exacte wensen zijn.  Aan de hand van dit gesprek kan er opgemaakt worden op welke schaal het tuinontwerp moet worden uitgewerkt.  Bij kleine tuiningrepen zijn kosteloze schetsen voldoende.  Voor grote tuiningrepen wordt eerst prijs gemaakt voor een tuinontwerp.  Afhankelijk van de grootte van het tuinproject wordt deze kost gedeeltelijk of geheel in mindering gebracht van de eigenlijke tuinaanleg.  Bij grotere projecten is het tuinontwerp hierdoor dikwijls kosteloos.

element top
element top

Stap 2: Brainstorming met de tuinarchitect

Na goedkeuring komen we langs met onze tuinarchitect.  Daarin wordt dieper ingegaan op het project.  Naast de algemene besprekingen van terrassen, afsluitingen, gazon en beplantingen worden ook de details bekeken.  Groenten- of kruidentuin? Zwembad? Tuinhuis? Ruimte voor vuilnisbakken? Speelruimte voor de kinderen?  De tuin wordt daarna ook volledig opgemeten.  Nadien gaan we aan het werk aan de tekentafel.

element top
element top

Stap 3: Voorontwerp

De globale structuur en de eerste lijnen van de tuin worden uitgewerkt in de vorm van een praatplan (in schetsvorm).  Bijzonder aandacht gaat naar de eigenheid van de plek en de link met de woning.  Dit voorontwerp wordt aangevuld met een draaiboek van foto’s die de sfeer van de toekomstige tuin in beeld brengen.

element top
element top

Stap 4: Definitief ontwerp

Alle elementen uit de schetsfase, met eventuele opmerkingen worden uitgewerkt in gedetailleerde tuinplannen (op schaal), met aanduiding van de voorgestelde materialen, constructies, verlichtingspunten, enz...

Samen met het definitief ontwerp wordt al een kostenraming gemaakt van de eigenlijke tuinaanleg.  Op die manier kan er eventueel nog gesleuteld worden aan het tuinplan om tot het gewenste budget te komen. Op het einde van de rit bekomen we steeds een tuinontwerp waar de klant zich goed bij voelt.

Reeds overtuigd?

Contacteer ons dan vrijblijvend en we bekijken hoe we van je tuin,  de tuin van je dromen kunnen maken!

Contacteer Linnaeus

Of bel Jimmy: +32 495 28 64 76

Jimmy Lannoo

Zaakvoerder Linnaeus